Cake pops med smak av ballerina

Hej alla bakälskare 🙂

Har ni provat att baka cake pops? Har själv testat med olika smaker, super enkelt. Mixa ihop sockerkaka med mjukost eller chokladfluff m.m, man kan testa sig fram till de mesta av smakerna själv. När jag gör cake pops, brukar jag aldrig gå efter en speciell recept. Bra att tänka på när man kör i mixern är att man tillsätter mjukosten/ krämen i efterhand ( så det inte blir för löst). Blir det för löst kan man ha kakmixen i kylen i ca 1 timme, då stelnar den till sig och blir lättare att gör dom till små bollar.

Testade att göra med ballerina kakor och tillsatt mjukost, super enkel här får ni ta del av mitt recept.

det här behövs

190g/ ett paket ballerina kakor

70g mjukost

150g smält choklad

Storleken avgör hur många Cake pops bollar det blir, mina blev 20 st.

mixa först ballerina kakorna och häll i sedan mjukosten. Ställ i kylen ca 30 min. Smält chokladen över ett vatten bad kastrull. Forma sidan allt smet till bollar, ta en pinne doppa i chokladen och stick i bollen. När alla bollar har fått varsitt pinne börja då att doppa bollarna i chokladen, låt chokladen stelna till. Färdigt 🙂 vill man dekorerar dom som jag gjorde med sockerpasta, kan man göra det nu.

Lyka till

image image

One comment

Kommentera