Hej på er 🙂
Vill gärna dela av mig lite tips på koncentrerat smör, som man själv kan göra. Min mamma kommer från Libanon och där gjorde man en egen ”indiska Ghee”
Inte så svårt gjorde för första gången min idag, du behöver bara hålla ett öga på kastrullen mer behöver man inte göra. ( Bra va )
här kommer lite bilder på hur det går till.
Börja med att lägga allt smör i en kastrull på låg värme, jag använder Arla smör
Smält ner allt
Sila ner smöret i en burk, man ser hur saltet och mjölkproteinet lägger sig längst ner i botten.
Här ligger bara koncentrerat smör i en burk och i kastrullen ligger saltet och mjölkproteinet, som inte behövs i smöret.
Nu har du en jätte fin koncentrerat smör liknar som sagt ”indiska Ghee” och om inte bättre i smaken.
Och det andra, ja den kan man ha som pålägg på bröd om man älskar mycket salt 😉
Hoppas ni har fått lite tips på bra smör.
100% smörolja