Intenjuv och chokladbollar recept

Hej alla fina ?

Hade glömt bort att berätta för er, att jag är med i Robbansbästa. För er som vill veta mer om mig hittar ni där. Där berättar jag lite om min uppväxt och hur jag upplever att bo i Svergie Klicka HÄR.

Påsken är ju snart här, men tyvärr inte för vår del, jag är syrian och då firar vi inte påsken än. Men fastan har börjat, då ska vi fasta till påskdagen ca 50 dagar. Hemma hos oss fick vi bestämma själva om vi ville fasta, själv tycker jag om det 🙂 vi blir veganer när vi har fasta. Älskar ändå inte så mycket kött, men det är ju ändå svårt för jag har svårt för sötsaker, som vegan får man inte äta ägg, kött, mjölk, allt som kommer från djur. Men jag har även upptäckte en annan sida av bakning. Genom fastan bakar jag mer hälsosammare bakelser och får tänka om.

Jag älskar choklad + banan det är så gott och eftersom det är fasta, så bestämde jag mig för att baka vegan då blev det chokladbollar.

det här behövs:

2 dl havregryn

2 ½ msk kakao

1 tsk vaniljsocker

3 msk socker

1 tsk kallt kaffe

1 ½ msk kokosolja

1 banan

Mixa havregryn till smulor i mixern, häll i kakao, vaniljsocker, socker, kaffe och kokosolja och mixa allt till en fin smet.

Mossa bananen lite lätt och blanda i resten av smeten. Ställ  i kylen i 10 min och forma till bollar, rulla i pärlsocker eller kokos.

Lycka till

image

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha en söt dag

 

 

Kommentera