Jordgubbscurd

Jordgubbscurd smak av sommar, super gott att ha i tårtor, paj, dessert.

lätt att göra och super gott att äta.

jordgubbs curd

Recept

340 g eller 3 ½ dl jordgubbar

1 ½ msk majsstärkelse

1 msk färskpressad citron

1,8 dl strösocker

3 äggula

6 msk smör

Börja med att rensa jordgubbarna och tvätta dom.

Mossa jordgubbarna med en mixer.

Häll jordgubbar, majsstärkelse, socker, citronsaft och äggula ( lättvispad) i en kastrull

och blanda väl.

Vispa hela tiden med en handvisp så curden inte klumpar sig,  i medelhög värme ( ca i 7-10 min ).

Ta av från värme och rör i smöret, rör tills det har smält. Häll upp i en burk med lock.

Jordgubbscurd håller sig drygt en vecka i kylskåp.

Ha en söt dag

Lämna ett svar