Ljus, luftig och hög tårtbotten

botten3

Recept

3 ägg

2 dl strösocker

1 tsk bakpulver

1/2 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker/ 1/2 tsk  vaniljextrakt

3 dl vetemjöl

1 dl hett vatten

Den här receptet har jag jobbat mig fram till det bästa tårtbotten, som är luftig och lätt att jobba med.

Börja med att  vispa endast äggvitorna och sockret, tills det blir fast skum. häll i äggulan och blanda med en slickepott.

Häll i en annan skål de torra ingredienserna och rör med en gaffel, mjölet blir klump fri.

Häll sedan i mjölblandningen  i äggsmeten, och sist i är hett vatten och blanda väl.

Jag brukar alltid smörja hela bakformen med smör och i botten har jag bakplåts papper, som jag klipper efter bakformen då släpper tårtbotten av sig själv.

Grädda i nedre delen av ugnen 175 grader i ca 20- 25 min beror på vilken ugn du har.

botten2

Älskar mina bakformer 🙂 lätta att jobba med, har den med 10,2 cm hög och är av märket PME finns hos  www.cakedesign.se.

 De har också väldigt bra priser på deras bakformer. ( den på bilden är 15 cm Ø ).

botten1

Ha en söt dag

One comment

Kommentera