Rabarberkaka


Hej alla fina!

Tiden går så fort att jag glömmer bort att blogga 🙁 . Men nu är det rabarber tiden och då måste man ju baka något med rabarber i. Den här receptet kan man även baka i långpanna, men jag ville ha höjd på min rabarberkakan. I den här receptet ville jag ha med vitchoklad och den blev super gott.

Rabarberkaka :

3 ägg
3 dl strösocker
150g  Smör
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
4 dl  mjölk
1 liter skivad rabarber

1 dl vitchoklad
½ dl pärlsocker

5 dl vaniljkräm

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker tills det är vitt  och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och rör om med gaffel. Rör ner smöret i smeten, bland väl och häll i smeten i en bakplåtspappersklädd panna. Strö över rebarber och vitchoklad, grädda i mitten i ca 25 min.

Recept till vaniljkräm HÄR

image


image image


Kommentera