Saffransfudge

Hej alla fina! Hoppas att ni har det bra nu under alla dessa stressiga dagar. Själv har jag inte köpt alla julklappar än, men ska hinna göra det nu på måndag ( som är imorgon). Har varit på citykyrkan idag och så självklart ska man stressa sig och baka något gott att ta med sig. Men älskar känslan på citykyrkan, den är varm och äkta. Musiken är magisk och värmande, man blir hel. För mig är julen att gå till kyrkan och träffa underbara människor och självklart att baka massa gott.

Har tänkt länge på att göra en god saffrans fudge och nu äntligen har jag lyckas med det jipppi :). Fudgen är lagom sött med en syrlig och knaprig känsla i munnen. Tack vare jag tog i pistagnötter och tranbär.

Det här behöves:
1 burk med kondenserad mjölk
500g vitt choklad
20g smör

1g saffran 2 påsar

Nötterna jag valde är juliga nötter:
pistagenötter
tranbär

pekannötter ( bara på fudgen )

Börja med att smälta ner chokladen i mikro eller över ett vattenbad. Häll sedan kondenserad mjölken i en kastrull och över värmen (får ej kokas). Häll i saffran, sendan chokladen i kastrullen och banda väl med kondenserad mjölken, ta av från värmen och klicka i smöret. Rör tills smeten är slät och glansig. Ta 2 st nävar med tranbär och pistagenötter, häll i smeten och blanda samman allt.
Häll upp i en form som är klädd i bakplåtspapper.
Nu är det nötternas tur som ska läggas på hela saffran fudgen. Jag gjorde lite olika mönster med nötterna :).
Ställ i kylen minst i 3-4 timmar eller helst över natten. Ta ut fudgen ur formen och skär den i fyrkanter.

Lämna ett svar